Efficienter orderpicken 2

Efficiënter orderpicken? Met data weet je hoe!

Het orderpicken van AGF mixpallets is als Tetris voor gevorderden. Hoe deel je de pallets het meest efficiënt in? Hoe zorg je dat de orderpickers niet teveel tijd kwijt zijn met het picken van één order en dat ze de optimale route lopen of rijden?

In een tijd waarin orderpickers moeilijk te vinden zijn betekent een hogere productiviteit dat je minder mensen nodig hebt om te picken. Met inzicht in het verschil tussen bulkpallets en mixpallets kun je de indeling van het magazijn finetunen of de route van de orderpickers analyseren en verbeteren.

Dat is mogelijk door de data die komt uit de voorraad, scannerdata, verkooporders met elkaar te combineren. Hiermee kun je inzichtelijk maken welke producten vaak in bulk weg gaan, hoe mixpallets zijn opgebouwd en wat de ideale route is om een mixpallet te picken. Denk aan scannerdata, data over het gewicht van het product, het type en de maat van de doos en de locatie in het magazijn. Hier kan de indeling van het magazijn op worden aangepast. Er kan zelfs op basis van historische data een pickpatroon ontworpen worden.

Benieuwd hoe jij ook met data het meest optimale orderpickplan maakt?

Joost Romijn onze senior BI consultant AGF komt tijdens een inspiratiesessie graag laten zien wat de mogelijkheden van data binnen de AGF zijn. Tijdens deze sessie bespreekt hij de verschillende manieren om waarde te halen uit jullie specifieke data, deelt best practice cases uit de sector en kijkt wat relevant is voor jouw organisatie.

Plan een inspiratie sessie in

In één sessie up to date over data mogelijkheden in jouw bedrijf.

Hoe wordt je een datagedreven organisatie? En waarom zou je hier aan beginnen? Tijdens de inspiratiesessie kijken we samen naar de mogelijkheden van data in de AGF. We bespreken de verschillende manieren om waarde te halen uit je data en kijken wat relevant is voor jouw organisatie. Daarbij kunnen we inspireren met onze templates en best practices voor de AGF sector. We tonen voorbeelden en nemen je mee in de reis naar datagedreven werken. Plan nu vrijblijvend een inspiratiesessie in:

+31 6 21339059

rechtstreeks met Joost een afspraak maken

Adres Amersfoortseweg 102, 3941 EP Doorn

Email j.romijn@proanalytics.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate »