Data Binnen De AGF

Beter inzicht in kostprijzen en marges. De oorzaken van claims ontdekken. Het koopgedrag van jouw klanten voorspellen. Of sensordata in de kas gebruiken om het kweekproces te optimaliseren. Met data binnen de AGF heb je goud in handen.

Blijf de concurrentie voor met bedrijfs- en procesoptimalisatie

Binnen de AGF markt werken we zowel voor de handelaren, eindverwerkers als de kwekers en telers. Data is voor de gehele keten goud waard.

Bedrijven binnen de AGF hebben allemaal te maken met:

 • Kleine orders en veel verschillende afnemers
 • Houdbaarheid producten en claims
 • Onzekere aanvoer en lage voorraden
 • Seizoens- en weersinvloeden die vraag en aanbod beïnvloeden

Bedrijfs- en procesoptimalisatie bepaalt welk bedrijf de concurrentie ver voor blijft. Met data zorg je ervoor dat je je marge en resultaat altijd scherp hebt waardoor je betere offertes maakt en meer verdient per klant. Hou je glashelder inzicht in je prijsstelling, omzetdoelstellingen en winstprognoses. Je ontdekt sneller waar claims ontstaan en kunt zo de processen verbeteren waardoor je met minder bederf te maken hebt. Je bepaalt gemakkelijker wie je belangrijkste klanten zijn, waar de vraag gaat ontstaan en hoe je de verkoop afstemt op de voorraad waardoor je meer omzet haalt uit je klanten.

Bij kwekers en telers gaan we ook aan de slag met sensordata in de kas, bederf per ras en optimalisatie van het kweekproces.

Cases BI Binnen De AGF

Inzicht claimgedrag in AGF markt

Beter Inzicht In Claimgedrag

Een Koelteam bekijkt dagelijks de data over het claimgedrag en brengt in kaart waar het proces geoptimaliseerd kan worden. Nu duidelijk is welke producten vaker bederven of welke klantlocatie meer claims opleveren worden hier oplossingen voor bedacht.

Lees verder »
Sensor data in de kas

Sensor Data In De Kas Reduceert Kosten en Verbetert Oogst

Precisie agricultuur resulteert voor kweker, telers en boeren in een zo’n optimaal mogelijk gebruik van water, mest of zaden op hun velden of in de kassen. Door het gebruik van sensoren krijgen ze een beter inzicht in hun oogst op micro niveau. Van elke plant, elke vierkante centimeter, is data voorhanden. Lees in dit artikel hoe je op dat niveau de oogst kunt bewerken en de impact op de natuur en kosten tot het minimum beperken.  

Lees verder »

AGF Dashboards

Door vanuit verschillende systemen of invalshoeken data met elkaar te verbinden ontstaat er meerwaarde. Bij de start van een data traject wordt een datawarehouse ontwikkeld wat aan ieder systeem kan worden gekoppeld, zoals Navision, GreenCommerce of FreshNG. Vanaf dan is de organisatie voor informatie niet meer afhankelijk van het softwaresysteem, maar kunnen rapportages makkelijk in Power BI worden gemaakt met data vanuit het datawarehouse. Dat kan dan verder aangevuld worden met data vanuit ERP, WMS, TMS, inspectieresultaten, gewerkte uren, maar ook openbare data zoals weersverwachtingen, openbare AGF-prijzen, etc.

Nieuwe inzichten

Door deze data te koppelen ontstaan er interessante nieuwe inzichten. Zoals het koppelen van inspectieresultaten, de leeftijd van de voorraad en uitval aan de klachten. Met dit inzicht kan de handelaar of teler het aantal klant klachten en claims significant terugdringen. Door alle systemen bij elkaar brengen ontstaat er 360 graden inzicht in de organisatie. Dit betekent één betrouwbare bron voor alle managementinformatie.

Naast een snelle implementatie zorgen wij er ook voor dat je het maximale uit jouw stuurinformatie haalt. Om dit mogelijk te maken geven de we potentie van jouw data weer en identificeren we “gaps” in jouw informatievoorziening. Wat is er, naast de aanwezige data, nog meer nodig om de rapportages goed aan te laten sluiten? Welke bedrijfsprocessen zijn nog niet volledig ingericht? Is alle stamdata goed onderhouden? Is het budgetteringsproces al geformaliseerd? Hoe bepaal je marge of resultaat? Door hier invulling aan te geven kun je beter en gerichter sturen.

De AGF dashboards worden maatwerk voor uw organisatie aangepast en bevatten onder andere de volgende gebruikelijke rapportages die afhankelijk van uw situatie wordt toegepast:

 • Inzicht in colli, pallets, omzet en resultaat
 • Inzicht in claims
 • Inzicht in nog te factureren omzet
 • Sturen op targets
 • Vergelijken met voorgaande perioden
 • Per artikel(groep), klant & accountmanager
 • Meerdere (handels)bedrijven of meerdere locaties
Vorige slide
Volgende slide

Wij ontsluiten de data o.a. uit:

Gedurende de implementatie ontwikkelen we een datawarehouse wat aan ieder systeem kan worden gekoppeld, zoals Navision, GreenCommerce of FreshNG. Je hebt hiermee de eerste stap gemaakt om datagedreven aan de slag te gaan. Vanaf nu ben je voor informatie niet meer afhankelijk van jouw softwaresysteem, maar kunnen rapportages makkelijk in Power BI worden gemaakt met data vanuit het datawarehouse.

Wat onze klanten zeggen

AGF Data Stories

Recent zijn we in samenwerking met AGF.nl en het vakblad de Primeur aan de slag gegaan met data stories. Hierin visualiseren wij de data van wereldhandel, import en export van groente en fruit zodat in één oogopslag grote hoeveelheid data en informatie zichtbaar wordt.

Ook aan de slag met data binnen jouw bedrijf?

Wij komen graag vrijblijvend brainstormen over jouw data vraagstukken.