datastory fruit groente ProAnalytics foto

Groente & Fruit Import Gestegen In Eerste Half Jaar

Met een recordwaarde van 5 miljard euro was in de eerste zes maanden van 2021 de importwaarde 2% hoger dan in de eerste helft van 2022 en zelfs 14% meer dan in 2019. Hiermee houdt de groei van Nederlandse import van groente en fruit aan. De verwachting is dat dit jaar de grens van 9 miljard zal worden overschreden. Het volume groeide daarbij nog harder, die steeg van 5% naar 8% (bijna 4 miljoen ton). Ondanks jaren van groei is ook de Nederlandse export nog steeds in een stijgende lijn en had een waarde van 6,85 miljard. Dat zal eind dit jaar waarschijnlijk uitkomen op een totaal van 13 miljard. In volume was wel voor het eerst een kleine daling te zien. Deze was 4,75 miljoen ton verse groente en fruit t.o.v. 4,9 milhoen ton in de eerste helft van 2020. Voor het online platform AGF.nl maakte ProAnalytics wederom een aantal datastories over de groenten en fruit data uit de eerste helft van 2021.

Werken bij de leukste BI club?

Bij onze snelgroeiende start-up in de BI is geen dag hetzelfde. Je ontwikkelt jezelf in een razendsnel tempo, krijgt direct uitdagende klussen en werkt in kleine teams met inspirerende collega’s.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Joost Romijn

Joost Romijn

Senior BI Consultant Vindt, verbindt en filtert exact díe data die nodig is om jouw bedrijf verder te brengen! Zijn visie op het gebied van procesoptimalisatie en nieuwe technologieën zoals sensor data brengen organisaties binnen de agribusiness naar een hoger niveau. Joost spreekt de taal binnen de AGF en met zijn enthousiasme en daadkracht werkt hij graag samen aan het optimaliseren van de inzichten in data.
Translate »