Big Data Technology for Business Finance Analytic Concept. Modern graphic interface shows massive information of business sale report, profit chart and stock market trends analysis on screen monitor.

Nieuwe Versie Power BI – Oktober 2021

Vorige week is er weer een nieuwe versie van Power BI verschenen. Ik heb uiteraard de mooiste verbeteringen op een rijtje gezet, deze maand met name verbeteringen op bestaande functionaliteit.

Heat map in Azure Maps Visual

De Azure Maps Visual ondersteunt een nieuwe laag waarmee het mogelijk wordt om een heat map te gebruiken. Deze heatmap biedt diverse opties zoals het instellen van de kleuren en de transparantie:

Verbeteringen voor Direct Query op een dataset

Er zijn diverse verbeteringen doorgevoerd wanneer je verbinding maakt met een bestaande dataset en daarbij gebruik maakt van Direct Query (dit geldt dus niet voor de live verbinding). Bij het importeren van een dataset is het nu onder andere mogelijk om te selecteren welke tabellen je wilt importeren, het is dus niet langer vereist om alle tabellen over te nemen:

Daarnaast kun je ook tabellen die al geïmporteerd zijn weer verwijderen om zo het overzicht te houden in het model.

Als laatste zijn er performance-verbeteringen doorgevoerd, onder andere door queries uit verschillende modellen parallel uit te voeren en slimme caching.

Verbetering SWITCH

De SWITC-functie in DAX is geoptimaliseerd, wat betekent dat deze een betere performance geeft. Hoe dit in de praktijk uitpakt is afwachten, maar online verscheen al een verhaal van een performanceverbetering van enkele tientallen procenten.

Verbeteringen Power BI Embedded

Power BI Embedded staat de laatste maanden weer in de aandacht bij Microsoft en ook hier zien we diverse verbeteringen terug komen:

  • Object Level Security is beschikbaar
    Zoom-level kan geconfigureerd worden
  • De API om exports te maken is verbeterd (hiermee is het nu o.a. mogelijk om 50 pagina’s per minuut te exporteren)
  • In de Power BI Embedded Playground kan nu een eigen token gebruikt worden

Power BI in Microsoft Teams

Vanaf november 2021 krijgen alle gebruikers van Microsoft Teams automatisch de Power BI app geïnstalleerd in Microsoft Teams. Op die manier wordt het voor gebruikers nog eenvoudiger om de rapportages te gebruiken zonder dat ze hiervoor naar een aparte applicatie of website hoeven te gaan.

Niet iedereen zal hierop zitten te wachten en daarom is het ook eenvoudig uit te schakelen via de tenant instellingen van Power BI:

Google Analytics Connector

Eerder dit jaar is de Google Analytics Connector verbeterd met functionaliteit die enkel in V4 van de API beschikbaar is. In Power BI was deze functionaliteit niet te gebruiken doordat deze nog gebruik maakte van V3 van de API. Met de release van deze maand is dit verbeterd en wordt V4 ondersteund. Hiermee is het mogelijk om meer informatie uit Google Analytics te halen en te tonen in Power BI.

Voor het volledige overzicht:

https://powerbi.microsoft.com/en-us/blog/power-bi-october-2021-feature-summary/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate »