Business Intelligence binnen de Zorg

Beter inzicht in declarabiliteit en afrekening. Voorspellen welke zorg afgenomen gaat worden? Inzicht krijgen in oorzaken verzuim & verloop. Met BI binnen de zorg heeft u grip op uw organisatie.

Business Intelligence binnen de zorg is een expertise op zich.

 • Vooraf bepaalde budgetten en werken met zorgvraag die per cliënt verschilt. Hoe zorg je dan dat je binnen de afspraken met de verzekeraars/zorgkantoor/WMO blijft?
 • Corona quarantaine, hoog verloop en nieuwe clienten. Hoe bepaal je dan van tevoren het optimale rooster? 
 • Wet- en regelgeving, druk op personeel. Hoe krijg je dan toch inzicht in het ideale werkklimaat en behoud je een hoge werk- en clienttevredenheid?
 • Rapporteren aan ketenpartners en vele gebruikers van het systeem. Hoe zorg je dan toch altijd voor privacy?
 • Steeds meer zelfsturende teams. Hoe zorg je dan dat je van elkaar kunt leren en als team genoeg inzichten hebt om zelf te sturen?
 • Hoog verzuim & verloop. Hoe kom je erachter wat de oorzaken zijn zodat deze aangepakt kunnen worden?
 • Hoe krijg je inzicht in overhead zoals verlof stuwmeren of productiviteit t.o.v. declarabiliteit.

 

Met onze jarenlange kennis en ervaring in de zorg sector hebben we een best-practice ontwikkeld waarmee dit allemaal in één oogopslag inzichtelijk gemaakt is.

Business Intelligence binnen de AGF markt is een expertise op zich.

 • Eén product dat per dag en leverancier verschillende inkoopprijzen heeft. Hoe bereken je dan het resultaat?
 • Commissie en vastkoop partijen die door elkaar heen worden gebruikt. Hoe bereken je dan de marge? 
 • Kosten die variëren per klant, per type transport en per product. Hoe hou je dan toch inzicht in je prijsstelling, omzetdoelstellingen en winstprognoses?
 • Met een product dat onderweg bederft, beschadigd is of niet het juiste formaat heeft. Hoe ontdek je dan de oorzaken van deze claims?
 • Een groot klantenbestand en veel kleine orders die dagelijks verschillen. Hoe bepaal je dan je belangrijke klanten & optimaliseer je het salesproces?

Met onze jarenlange kennis en ervaring in de AGF sector hebben we een best-practice ontwikkeld waarmee dit allemaal in één oogopslag inzichtelijk gemaakt is.

Onze expertise in de zorg maakt dat we belangrijke dashboards in Power BI  al voor u hebben uitgewerkt. Deze kunnen snel en eenvoudig worden aangepast naar de wensen van de organisatie. Het biedt u een snelle start in Business Intelligence met slimme inzichten die zijn gebaseerd op kennis en ervaring in de zorg sector.

Previous
Next
De AGF blauwdruk van ProAnalytics is een template dashboard in Power BI voor AGF handelaren. Deze kan snel en eenvoudig worden aangepast naar de wensen van de organisatie. Het biedt handelaren een snelle start in Business Intelligence met slimme inzichten die zijn gebaseerd op kennis en ervaring in de AGF sector.

Wij ontsluiten de data o.a. uit:

Gedurende de implementatie ontwikkelen we een datawarehouse wat aan ieder systeem kan worden gekoppeld, zoals Exact, AFAS, Health Connected, Caresharing etc. U heeft hiermee de eerste stap gemaakt om datagedreven aan de slag te gaan. Vanaf nu bent u voor informatie niet meer afhankelijk van uw softwaresysteem, maar kunnen rapportages makkelijk in Power BI worden gemaakt met data vanuit het datawarehouse.

Business Intelligence in de zorg

Iedere zorginstelling is uniek. Hoewel er misschien overlap is in de primaire processen zoals financiën, planning en clientenzorg, wil dit niet zeggen dat iedere zorginstelling zijn organisatie op dezelfde manier aanstuurt. De ene organisatie stuurt op behandelingen en zorgkosten, de andere organisatie stuurt meer op medewerkers en geluksscore clienten. Daarnaast is uw informatiebehoefte – net als uw organisatie en uw omgeving – continu aan verandering onderhevig. Een standaard dashboard biedt daarom geen oplossing.

De Power BI dashboards worden maatwerk voor uw organisatie aangepast en bevat onder andere de volgende gebruikelijke rapportages die afhankelijk van uw situatie wordt toegepast:

 • Inzicht in teams, uren, verloop, ziekteverzuim, flexwerkers, kosten t.o.v. budgetten, medewerkerstevredenheid, planning, PNIL
 • Inzicht in capaciteit, beschikbare bedden, voorspellingen in – en uitstroom clienten en zorgzwaarte.
 • Inzicht in declaratie, uren, behandelingen, budgetten, inkoop diensten en afrekening zorgverzekeraars
 • Inzicht in clienten, behandelingen, zorgverlening, geluksscore koppeling met Zorgkaart Nederland
 • Inzicht in kwaliteit van de zorgverlening, geluksscore clienten
 • Inzicht in Financiën, omzet, declarabiliteit, kosten en productiviteit.

 

De blauwdruk

Iedere organisatie is uniek. Hoewel er misschien overlap is in de primaire bedrijfsprocessen zoals het inkoop-, verkoop- en magazijnproces, wil dit niet zeggen dat iedere AGF handelaar zijn organisatie op dezelfde manier aanstuurt. De ene organisatie stuurt op resultaat per partij en omzet per accountmanager, de andere organisatie stuurt meer op marge per klant en op colli per productgroep. Daarnaast is uw informatiebehoefte – net als uw organisatie en uw omgeving – continu aan verandering onderhevig. Een standaard dashboard biedt daarom geen oplossing.

De blauwdruk, die maatwerk voor uw organisatie wordt aangepast, bevat onder andere de volgende gebruikelijke rapportages die afhankelijk van uw situatie wordt toegepast:

 • Inzicht in colli, pallets, omzet en resultaat
 • Inzicht in claims
 • Inzicht in nog te factureren omzet
 • Sturen op targets
 • Vergelijken met voorgaande perioden
 • Per artikel(groep), klant & accountmanager
 • Meerdere (handels)bedrijven of meerdere locaties

Naast een snelle implementatie zorgen wij er ook voor dat u het maximale uit uw stuurinformatie haalt. Om dit mogelijk te maken geven we de potentie van uw data weer en identificeren we “gaps” in uw informatievoorziening. Wat is er, naast de aanwezige data, nog meer nodig om de dashboards goed aan te laten sluiten? Welke bedrijfsprocessen zijn nog niet volledig ingericht? Is alle stamdata goed onderhouden? Is het budgetteringsproces al geformaliseerd? Hoe bepaalt u cliënt- en medewerkerstevredenheid? Door hier invulling aan te geven kunt u beter en gerichter sturen.

We bieden geen softwareproduct

We geloven niet in dure licenties en onderhoudscontracten. U betaalt alleen voor de implementatie. En omdat we weten waar we naartoe werken is de doorlooptijd korter dan wanneer u zelf zou gaan bouwen.

Cases BI Binnen De Zorg

Verzuim in de zorg

Data Analyse & Verzuim; De Gezondheidsscore In De Zorg

Werken in de zorg is zwaar, toch kan een bepaalde locatie of team significant lager verzuim hebben dan de ander. Iets dat ook direct terug is te zien in de financiële gezondheid van een zorginstelling. Wat maakt het verschil? Met data kan veel inzichtelijk gemaakt worden. Niet alleen de cijfers van het verzuim zelf maar ook wat er eigenlijk voor zorgt dat er zoveel verzuim is. Dit vormt de zogenaamde gezondheidsscore. Hoe gezond is jouw werknemer? Hoe groot is de kans dat er verzuim komt? Hoe voorkom je dit?

Lees verder »
Zelfsturende teams in de zorg

Zelfsturende Teams In De Zorg Werken Beter Met Inzicht In Eigen Data

Zelfsturende teams werken een stuk beter als zij inzicht hebben in hun eigen data. Hoe presteert het team? Waar kan het team zich in verbeteren? Waarin excelleren zij? Wat kunnen ze leren van andere teams? Om daadwerkelijk met deze informatie aan de slag te gaan is het belangrijk dat deze op één plek te vinden is en in één oogopslag inzichtelijk gemaakt wordt.

Lees verder »
Geluksscore gezondheidszorg

Geluksscore Geeft Zorginstelling Inzicht In Werkelijke Clientbeleving

Je kunt nog zoveel data verzamelen over aantal clienten, zorgbehandelingen of omzet, uiteindelijk draait het in de zorg nog steeds om mensen. Hoe hebben zij de behandeling ervaren? Hoeveel vrijheid ervaren ze tijdens de opname? Hebben ze het gevoel dat er naar ze wordt geluisterd. De data uit deze vragen resulteert in een geluksscore. Met deze score kan een zorginstelling in één oogopslag zien waar verbeteringen mogelijk zijn en hoe men het doet t.o.v. collega instellingen.

Lees verder »

Wij werken o.a. voor:

Ook aan de slag met BI binnen uw zorginstelling?

Wij komen graag vrijblijvend brainstormen over uw data vraagstukken.

Translate »