Business Intelligence binnen de Zorg

Beter inzicht in declarabiliteit en afrekening. Voorspellen welke zorg afgenomen gaat worden? Inzicht krijgen in oorzaken verzuim & verloop. Met BI binnen de zorg heb je grip op jouw organisatie.

Data binnen de zorg, een expertise op zich

 • Vooraf bepaalde budgetten en werken met zorgvraag die per cliënt verschilt. Hoe zorg je dan dat je binnen de afspraken met de verzekeraars/zorgkantoor/WMO blijft?
 • Corona quarantaine, hoog verloop en nieuwe clienten. Hoe bepaal je dan van tevoren het optimale rooster? 
 • Wet- en regelgeving, druk op personeel. Hoe krijg je dan toch inzicht in het ideale werkklimaat en behoud je een hoge werk- en clienttevredenheid?
 • Rapporteren aan ketenpartners en vele gebruikers van het systeem. Hoe zorg je dan toch altijd voor privacy?
 • Steeds meer zelfsturende teams. Hoe zorg je dan dat je van elkaar kunt leren en als team genoeg inzichten hebt om zelf te sturen?
 • Hoog verzuim & verloop. Hoe kom je erachter wat de oorzaken zijn zodat deze aangepakt kunnen worden?
 • Hoe krijg je inzicht in overhead zoals verlof stuwmeren of productiviteit t.o.v. declarabiliteit.

 

Met onze jarenlange kennis en ervaring in de zorg sector hebben we een best-practice ontwikkeld waarmee dit allemaal in één oogopslag inzichtelijk gemaakt is.

Zelfsturende teams in de zorg

Onze expertise in de zorg maakt dat we belangrijke dashboards in Power BI al voor je hebben uitgewerkt. Deze kunnen snel en eenvoudig worden aangepast naar de wensen van de organisatie. Het biedt je een snelle start in Business Intelligence met slimme inzichten die zijn gebaseerd op kennis en ervaring in de zorg sector.

Vorige slide
Volgende slide

Wij ontsluiten de data o.a. uit:

Gedurende de implementatie ontwikkelen we een datawarehouse wat aan ieder systeem kan worden gekoppeld, zoals Exact, AFAS, Health Connected, Caresharing etc. Je hebt hiermee de eerste stap gemaakt om datagedreven aan de slag te gaan. Vanaf nu ben je voor informatie niet meer afhankelijk van jouw softwaresysteem, maar kunnen rapportages makkelijk in Power BI worden gemaakt met data vanuit het datawarehouse.

Wat onze klanten zeggen

Iedere zorginstelling is uniek.

Hoewel er misschien overlap is in de primaire processen zoals financiën, planning en clientenzorg, wil dit niet zeggen dat iedere zorginstelling zijn organisatie op dezelfde manier aanstuurt. De ene organisatie stuurt op behandelingen en zorgkosten, de andere organisatie stuurt meer op medewerkers en geluksscore clienten. Daarnaast is jouw informatiebehoefte – net als jouw organisatie en jouw omgeving – continu aan verandering onderhevig. Een standaard dashboard biedt daarom geen oplossing.

De Power BI dashboards worden maatwerk voor jouw organisatie aangepast en bevat onder andere de volgende gebruikelijke rapportages die afhankelijk van jouw situatie wordt toegepast:

 • Inzicht in teams, uren, verloop, ziekteverzuim, flexwerkers, kosten t.o.v. budgetten, medewerkerstevredenheid, planning, PNIL
 • Inzicht in capaciteit, beschikbare bedden, voorspellingen in – en uitstroom clienten en zorgzwaarte.
 • Inzicht in declaratie, uren, behandelingen, budgetten, inkoop diensten en afrekening zorgverzekeraars
 • Inzicht in clienten, behandelingen, zorgverlening, geluksscore koppeling met Zorgkaart Nederland
 • Inzicht in kwaliteit van de zorgverlening, geluksscore clienten
 • Inzicht in Financiën, omzet, declarabiliteit, kosten en productiviteit.

Naast een snelle implementatie zorgen wij er ook voor dat je het maximale uit jouw stuurinformatie haalt. Om dit mogelijk te maken geven we de potentie van jouw data weer en identificeren we “gaps” in jouw informatievoorziening. Wat is er, naast de aanwezige data, nog meer nodig om de dashboards goed aan te laten sluiten? Welke bedrijfsprocessen zijn nog niet volledig ingericht? Is alle stamdata goed onderhouden? Is het budgetteringsproces al geformaliseerd? Hoe bepaal je cliënt- en medewerkerstevredenheid? Door hier invulling aan te geven kun je beter en gerichter sturen.

Cases BI binnen de zorg

Zelfsturende teams in de zorg

Zelfsturende Teams In De Zorg Werken Beter Met Inzicht In Eigen Data

Zelfsturende teams werken een stuk beter als zij inzicht hebben in hun eigen data. Hoe presteert het team? Waar kan het team zich in verbeteren? Waarin excelleren zij? Wat kunnen ze leren van andere teams? Om daadwerkelijk met deze informatie aan de slag te gaan is het belangrijk dat deze op één plek te vinden is en in één oogopslag inzichtelijk gemaakt wordt.

Lees verder »

Ook aan de slag met BI binnen jouw zorginstelling?

Wij komen graag vrijblijvend brainstormen over de data vraagstukken.