Workaction

8 Redenen Om Als Data Analist Te Kiezen Voor Een Start Up

Een data carrière bij een start up is eigenlijk een no brainer. Het laatste jaar vol onvoorziene omstandigheden liet maar weer eens zien hoe flexibel en innovatief een start up kan zijn. Zo werkte de meeste sowieso al hybride en hadden ze geen problemen met het op afstand werken, grote marktveranderingen werkte juist in het voordeel van de tech start ups (zeker die in de data) en aanpassen aan een compleet nieuwe realiteit is voor een start up dagelijkse gang van zaken. Meebewegen met wat zich aandient is inherent aan een snel groeiend bedrijf. Of jij nu aan je eerste baan binnen de data begint of een nieuwe stap in je carrière wilt maken, een start up is dan een serieuze overweging en in dit artikel vertellen wij je vol enthousiasme waarom.

1. Meer Invloed & Creativiteit. Vergeet tig managementlagen en politieke spelletjes. Die heb je niet bij een start up. Met een klein team werken betekent vaak dat je meer betrokken wordt bij beslissingen over het bedrijf en kun je meedenken en stemmen over de groei, nieuwe producten en diensten, hoe het werk wordt gedaan en waar het bedrijf naartoe gaat. Je hebt werkelijk invloed op de omgeving waar je werkt. Daarnaast zul je vaak uitgedaagd worden met de vraag ‘More With Less” dat maakt je creatief en activeert je ‘out of the box’ vaardigheden. Je zult zien dat je steeds beter wordt in het oplossen van problemen en niet meer zenuwachtig wordt van een verandering of beer op de weg.

2. Zingeving/voldoening. Een start up staat vaak in het teken van een sterke missie. Een nieuwe manier van werken, een game changer willen zijn, het net even anders willen doen. Iedereen heeft een doel voor ogen waar men echt in geloofd. En deze drijfveer maakt dat de energie in een start up een ware boost is voor je eigen voldoening en waardering. Je hebt veel meer verantwoordelijkheden, het maakt echt uit wat je aan het doen bent, je hebt impact op het bedrijf en je omgeving.

3. Echte Teambinding. In start ups werk je in kleine teams. Samen bouwen aan iets nieuws versterkt de band die je met elkaar hebt. Daarnaast werk je vaak met gelijkgestemde, getalenteerde, hard werkende en gepassioneerde data collega’s. Zij die ook het avontuur aandurfde, graag willen excelleren, hun kennis willen delen en samen willen groeien. Je zal dan ook zien dat je collega’s vaak ook je vrienden worden.

4. Nooit Meer Verveeld. Vergeet routine. Een ding is zeker, vervelen zul je je nooit bij een start up. Je zult direct veel verschillende werkzaamheden uitvoeren. Zo leer je in korte tijd heel erg veel. Daarnaast mag er altijd veel geëxperimenteerd worden, uitproberen mag, falen mag. Ja je wordt daarmee zeker uit je comfort zone gehaald maar dit leert je ook om meer flexibel te zijn. Jou zullen ze niet snel meer gek krijgen.

5. Stijle Leercurve. Werken in een start up is een crash course zakelijke en persoonlijke ontwikkeling. Je leert in 6 maanden meer dan in 4 jaar studie. Je zult uitgedaagd worden in je vaardigheden en kennis, dingen doen die je nog nooit hebt gedaan en zaken leren over meer dan alleen je functieprofiel. Zo zul je ook veel meekrijgen over de succesfactoren van een start up en het ondernemerschap. Daarnaast werken start ups vaak met de nieuwste technologieën, lopen ze voorop wat betreft innovatieve oplossingen of bedenken ze die zelf.

6. Beter Netwerk. Met zo goed als geen bureaucratie of managementlagen zul je gemakkelijk connectie kunnen maken met bijvoorbeeld de CEO van jouw bedrijf maar ook met de samenwerkingspartners, klanten en leveranciers. Er zit niemand tussen, jouw netwerk groeit dus met de dag.

7. Betere Carrière kansen. Mensen die bij een start up gewerkt hebben geloven eerder in het onmogelijke mogelijk maken, dat doen ze immers elke dag, met deze overtuiging laten ze zich wat betreft hun eigen carrière ook niet meer beperken. Ze durven groter te denken en hun CV is een stuk interessanter met een start up avontuur.

8. Meer Lol. Ja dit is gewoon zo, als je werkt bij een start up heb je gewoon meer lol. Er wordt veel meer gelachen, de energie is speelser en avontuurlijker. Niets leeggelopen terug naar huis, nee je stuitert eerder van de energie de snelweg over.

Solliciteren bij een start up vraagt van jou dat je je goed afstemt op de sfeer en mensen waar je op gesprek gaat. Het is een kleine club dus die klik moet er zijn! Vraag goed door over opleidingsmogelijkheden en de ambitie van de oprichters zodat het echt ergens naartoe gaat voor jou.

Bij ProAnalytics hebben we een 100% klik policy, iedereen moet er een goed gevoel bij hebben, die persoon kan nog zo’n goede CV hebben, dat hij in het team moet passen en een start up mentaliteit heeft is het allerbelangrijkste. Daarmee hebben we nu een team dat blind met elkaar kan werken en heel veel plezier heeft.

Interesse? Kijk eens bij onze vacatures voor Data Analisten en BI Consultants >

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate »