Inspiratiesessie Data in de AGF

Beter inzicht in kostprijzen en marges. De oorzaken van claims ontdekken. Efficiënter orderpicken. Koopgedrag van de klanten voorspellen. Ook in de AGF kun je besparen of verdienen door datagedreven te werken.

 

Ervaar het zelf tijdens een inspiratie sessie.

In één sessie up to date over data mogelijkheden in jouw bedrijf.

Hoe wordt je een datagedreven organisatie? En waarom zou je hier aan beginnen? Tijdens de inspiratiesessie kijken we samen naar de mogelijkheden van data in de AGF. We bespreken de verschillende manieren om waarde te halen uit je data en kijken wat relevant is voor jouw organisatie.

Tevens bekijken we de prioriteiten. Je hoeft niet te beginnen aan data-science of artificial intelligence als je nog geen goed zicht hebt op je bruto marge. Of misschien ben je juist al een stap verder en wil je met sensordata aan de slag. Daarbij kijken we ook welke data er al aanwezig is en wat nog niet. En naar nieuwe manieren om relevante data te verzamelen.

Tenslotte bespreken we best practices. Hoe organiseer je het verzamelen, opslaan en analyseren van al deze data? Daarbij kunnen we inspireren met onze templates en best practices voor de AGF sector. We tonen voorbeelden en nemen je mee in de reis naar datagedreven werken.

Benieuwd hoe je waarde haalt uit data? Plan dan vrijblijvend een inspiratiesessie in >

Joost Romijn

Senior BI Consultant AGF

“Dat deze nieuwe inzichten grote impact hebben op de organisatie blijkt wel bij de AGF-bedrijven waar we deze nieuwe BI-omgeving hebben geimplementeerd. Zij hebben inmiddels hun calculatie systeem aangepast. Salesteams getraind om met deze data aan de slag te gaan. Salesmanagers kunnen veel beter beoordelen welke klanten waardevol zijn, in één oogopslag zien welke klant het meeste oplevert of welke heel weinig marge geeft. En doordat deze organisaties nu ook zien welk producten het meest rendabel zijn weten ze welk product ze dan nog even extra moeten pushen. Deze helderheid maakt dat de KPI’s voor het salesteam veel duidelijker zijn en de verkoop gestegen is.”

Plan een inspiratie sessie in

+31 6 21339059

rechtstreeks met Joost een afspraak maken

Adres Amersfoortseweg 102, 3941 EP Doorn

Email j.romijn@proanalytics.nl