Data Analyse ProAnalytics

Exportable Formatted Data Tables Power BI

Sinds afgelopen maand is het mogelijk om gebruik te maken van de langverwachte preview voor de geformatteerde tabellen in Power BI. Dit betekent dat de gebruiker, door middel van low-code, zelf tabellen in elkaar kan zetten op basis van de beschikbare data:

Ook is dit de eerste mogelijkheid om een eenvoudige tabel te maken in Power BI Service. Deze optie geldt, ongeacht het abonnement, voor iedere werkruimte.

Werkwijze

Om te beginnen is het belangrijk om in de Data hub view, via More options (…) naast een dataset, de optie Create formatted table te selecteren:

Het is ook mogelijk om, na het klikken op een dataset, de optie As formatted table te selecteren onder het menu Create a report:

Een tabel aanmaken

Om een tabel te maken, is het van belang dat de gebruiker veldnamen kiest uit het zogenaamde Fields pane. Vervolgens kunnen de gekozen kolommen worden geselecteerd, zodat ze in de tabel verschijnen. Ook is het mogelijk om de kolommen te slepen naar het Build pane:

De eerst geselecteerde kolom zal als volgt zichtbaar worden:

Het Build pane heeft de mogelijkheid om het uiterlijk van de tabel aan te passen. Deze optie is te vinden onder het Format menu:

Als voorbeeld, wanneer de gebruiker kiest voor de Style Sparse zal dit het volgende resultaat geven:

De mogelijkheden

Na het aanmaken van de tabel is het mogelijk om de tabel op te slaan of uit te printen onder het File menu:

Onder het Export menu is het mogelijk om de tabel te exporteren naar bijvoorbeeld een Excel document:

Als voorbeeld, wanneer de gebruiker kiest voor de optie Excel dan zal het volgende resultaat te zien zijn:

Wat zijn de volgende stappen?

De ontwikkelingen van de geformatteerde tabellen in Power BI Service staan niet stil. De mogelijkheid om de data in de tabellen te kunnen filteren en de tabellen aan te passen met verschillende kleuren, kolomgroottes of lettertypes, zal niet lang meer op zich laten wachten. Het is mogelijk om, via deze link: Microsoft User Research, te abonneren op de tabel. Op die manier ontvangt de gebruiker de tabel, dagelijks of wekelijks, in de mail. Op dit moment is dit een preview -/proef functionaliteit, maar dit zal waarschijnlijk op termijn structureel beschikbaar worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate ยป