Teamwork Brainstorming Meeting and new startup project in workplace, Quality successful work concept, vintage effect.

Power BI Release Maart 2022

Afgelopen week is er een nieuwe versie van Power BI verschenen. Ook deze maand zijn er weer interessante nieuwe functionaliteiten. Wij geven alvast een samenvatting van de belangrijkste vernieuwingen:

Error bars

De meest opvallende vernieuwing is misschien toch wel de mogelijkheid om zogenaamde error bars toe te voegen aan een lijngrafiek. Dit betekent dat de gebruiker met behulp van een boven- en ondergrens een stukje onzekerheid zichtbaar kan maken in de visualisatie.

Hierbij is het belangrijk dat de gebruiker kiest voor de analytics pane. Deze optie is te vinden in de visualizations pane:

Format pane

 Sinds de release van afgelopen maand staat de preview van het format pane automatisch ingeschakeld bij de gebruiker. Het streven is dat dit vanaf mei de standaard is binnen Power BI. Dit betekent dat het niet meer mogelijk is om gebruik te maken van het oude format pane. Het is tot die tijd mogelijk om als gebruiker problemen te delen, zodat deze kunnen worden opgelost.

Azure Maps visual

Vanaf deze maand zijn er twee krachtige mogelijkheden beschikbaar als het gaat om het gebruik van de Azure Maps visual:

  • Dit biedt de mogelijkheid om van geografische data (denk hierbij aan adressen of namen van landen) daadwerkelijk lengte- en breedtegraden te maken.

  • Cirkeldiagram in Azure maps. Waar we in de vorige versies van Power BI alleen de mogelijkheid hadden om de zogenaamde bellenlaag toe te voegen, is het vanaf deze maand mogelijk om daar een cirkeldiagram van te maken. Hiermee kan de gebruiker de bellenlagen verdelen over een nieuwe dimensie.

Verbeteringen Data Hub

Naast de bestaande tabs in de Data Hub (All en My datasets), heeft Power BI er deze maand één toegevoegd. Het gaat hier om de ‘Trusted in you org’ tab. Deze tab zal alleen de goedgekeurde datasets van de organisatie laten zien.

Vernieuwingen Power BI Goals

Vanaf nu is het mogelijk om de statussen in Power BI Goals zo in te richten dat deze perfect aansluiten bij de organisatie. Meer weten? Op vrijdag 10 juni 2022 zullen wij een kennissessie organiseren, waarbij alle ins en outs van Power BI Goals aan bod zullen komen!

Rapporteren op Document Libraries in SharePoint

Een aantal maanden geleden is in SharePoint de mogelijkheid gekomen om, met een paar klikken op de knop, automatisch een Power BI rapport te maken. Vanaf deze maand is deze mogelijkheid er ook in SharePoint Document Libraries. Dit betekent dat het ophalen van de metadata van de documenten vereenvoudigd is. Helaas is dit alleen mogelijk in de hoofdmap en (nog) niet in de onderliggende documenten. Power BI zal dit in de toekomst zeker mogelijk maken.

 

Nieuwe Power BI Home lay-out

Onlangs heeft Power BI een vereenvoudigde lay-out voor Power BI Home geïntroduceerd. Vanaf deze maand zal dit de standaard zijn voor alle gebruikers. Via de lay-out switcher in het Home scherm zal het mogelijk zijn om de oude lay-out terug te halen. De geselecteerde lay-out zal uiteindelijk opgeslagen worden

 

Gratis Kennissessies Power BI

Tijdens onze kennissessies brengen we je in korte tijd weer up to date over verschillende BI onderwerpen. De kennissessies vinden altijd plaats op een vrijdag van 15.00 – 17.00 op onze locatie ‘Landgoed Zonheuvel’ in Doorn en sluiten we af met een borrel en hapje.

  • 22 april – RPA & Power Automate Desktop
  • 13 mei – Data Visualisatie tips & trucs
  • 10 juni – Power BI Goals
  • 2 september – Mobiel dashboard design

Je kunt je hier kosteloos aanmelden >

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate »