Business data dashboard provide modish business intelligence analytic for marketing strategy planning

Power BI Update Augustus

De nieuwste release van Power BI bevat deze maand niet heel veel vernieuwingen, maar stilstaan doen ze bij Microsoft ook zeker niet. Daarom een kort overzicht van de stappen die deze maand zijn gemaakt.

Conditionele opmaak van data labels

Het conditioneel opmaken van data labels in bijvoorbeeld een lijngrafiek is al enige tijd mogelijk. Deze functie was echter vrij beperkt in te zetten omdat de voorwaarde waarop de conditionele opmaak van toepassing was over het totaal van alle datapunten in een grafiek ging en niet over een individueel punt. Deze maand hebben ze dit aangepast en hiermee is het mogelijk om punten individueel op te maken.

Conditionele opmaak van data labels - (klik om te vergroten)

De functionaliteit werkt nog niet in alle gevallen doordat voor de release een bug naar voren is gekomen. Microsoft heeft besloten slechts een deel van de functionaliteit uit te rollen en de rest aankomende maand mee te nemen. Daarnaast hebben ze aangekondigd dat er meer nieuwe functionaliteiten aan zitten te komen op visueel gebied nu ze o.a. de error bars beschikbaar hebben gesteld. Wij kijken er reikhalzend naar uit!

Metric visual

Er is een nieuw type visualisatie beschikbaar, de metric visual. Deze werkt nauw samen met de functionaliteit van Power BI Metrics (voorheel Power BI Goals) en maakt het mogelijk om een individuele metrics of een volledige scorecard op te nemen in een rapportage.

Metric visual

Wil je meer weten over Power BI Metrics? Schrijf je dan in voor onze kennissessie op 16 september.

Tekst in mobiele weergave

Teksten kunnen in de mobiele weergave apart worden opgemaakt van de desktop-weergave. Hiermee is het mogelijk om specifieke teksten en bijbehorende opmaak (o.a. tekst kleur en formaat van de tekst) in te stellen voor de weergave op een mobiel apparaat. Hiervoor moet het tekst object wel eerst aangemaakt worden in de desktop-weergave:

Mobiele weergave - (klik om te vergroten)

DAX-editor

Het gebruik van de DAX-editor in Power BI is al enige maanden rommelig en het gedrag vertoonde door de maanden heen steeds veranderd gedrag. Sinds de laatste release werd bijvoorbeeld de functie ABS() automatisch ingevoerd wanneer je Ctrl + Enter invoerde om naar een nieuwe regel te springen. Deze maand hebben ze dit verbeterd en de eerste indruk is een stuk positiever. De meest frustrerende ‘bugs’ zijn niet langer aanwezig en ook de performance van de editor lijkt een boost te hebben gekregen.

Performance

In het kader van performance hebben ze ook een aantal nieuwe instellingen beschikbaar gesteld die je extra invloed geven over het inladen van data. Met deze nieuwe instellingen is het onder andere mogelijk om in te stellen hoeveel queries gelijktijdig worden uitgevoerd:

Performance - (klik om te vergroten)

Een volledig overzicht van alle opties die beschikbaar zijn vind je hier.

Wil je weten wat er nog meer vernieuwd en verbeterd is in de laatste versie van Power BI? Lees dan de volledige blog van Microsoft:

Power BI August 2022 Feature Summary | Microsoft Power BI Blog | Microsoft Power BI

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate »