excel export power bi

Power BI Update Juni

Eerder deze maand is er een update van Power BI verschenen. Ook deze maand geven wij een overzicht van de meest interessante vernieuwingen:

Format pane

Deze maand is het dan eindelijk zo ver; het nieuwe format pane is vanaf nu de standaard! Dit betekent dat het niet meer mogelijk is om over te schakelen naar het oude format pane. Ook in de Power BI Service zal dit het geval zijn. Er zijn nog een aantal verbeteringen doorgevoerd in deze versie:

 • Een bug is opgelost, zodat het mogelijk is om, waar nodig, het analytics pane te gebruiken voor custom visuals.
 • In de vorige versies van Power BI zat er een bug die de toegepaste logschaal verwijderde op de horizontale as. Dit was van belang op een aantal grafieken. Deze bug is nu ook opgelost.
 • Wanneer de gebruiker een leeg tabblad aanpast naar het type tooltip, zal de schakelaar ‘Allow use as tooltip’ automatisch worden ingeschakeld:

         

Update voor de error bars

Op het gebied van de error bars is er deze maand een handige update als het gaat om de lijngrafiek. De structuur van de opties voor de opmaak is aangepast. Op deze manier kan de gebruiker dezelfde opties inschakelen, zonder daarvoor teveel te hoeven scrollen. Zo zijn bijvoorbeeld de opties voor de stijl van de lijn verplaatst naar de Error band:

Verbeterpunten in de tabelnavigatie

In de tabel visual zitten deze maand een aantal mooie verbeterpunten om de prestaties, bruikbaarheid en toegangelijkheid voor de gebruiker te verbeteren:

 • Prestatieverbeteringen op het gebied van scrollen en weergave, evenals het uiterlijk van rasterlijnen en selectiestijlen.
 • Nieuwe sneltoetsen voor betere navigatie, zoals SHIFT UP/PIJL OMLAAG voor het selecteren van meerdere aaneengesloten rijen, PAGE UP/DOWN om te scrollen en HOME/END om meteen naar de eerste of laatste cel te gaan van de huidige rij.
 • Een verbeterde rijselectie ervaring met een indicator aan de linkerkant en een verbeterd contrast om geselecteerde rijen te kunnen onderscheiden van niet-geselecteerde rijen:

         

 • Een nieuwe tweekleurige contour voor de focus. Dit betekent dat de focus altijd, op iedere kleur, zichtbaar is. In het geval van een donkere achtergrond zal dit er als volgt uit zien:
         
 • Aangepaste pictogrammen als het gaat om de voorwaardelijke opmaak. Ook deze pictogrammen zullen voldoen aan de ingestelde achtergronden.
 • De mogelijkheid om Alt text toe te voegen aan een foto, zodat dit voorgelezen kan worden aan blinde en slechtziende gebruikers:

         

Aankondiging van de Data Hub

De Data Hub is een uitbreiding op de, in december 2020 aangekondigde, Datasets Hub. Het grote verschil met de Datasets Hub is dat de Data Hub, naast de Power BI datasets, ook de pas gerealiseerde Datamarts bevat. Deze optie biedt de Power BI Premium gebruiker de mogelijkheid om zelf inzichten te creëren op basis van de beschikbare data. In de Power BI Desktop is de optie als volgt te gebruiken:

De Data Hub is een centrale locatie voor de Power BI gebruiker om de data in alle werkruimten te beheren, te ontdekken en opnieuw te gebruiken:

Updates Power BI Metrics

Als het gaat om de Power BI Metrics (voorheen bekend als de Power BI Goals), zijn er ook een aantal interessante updates:

 • Met deze nieuwe functie heeft de gebruiker de mogelijkheid om meer doordachte scenario’s te tonen op de scorecards, zoals cumulatieve maandelijke doelen en omzetdoelen.
 • Bulk update. Met de nieuwe toevoegingen voor de Bulk updates is de gebruiker in staat om:
 • Eigenaren toe te wijzen;
 • Statussen te updaten;
 • Nieuwe – of bestaande statusregels te maken of te vernieuwen.
 • De start– en einddatums te bewerken.

Nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten over de Power BI Metrics? Op 16 september 2022 organiseren wij een kennissessie waar alle ins en outs besproken zullen worden. U bent van harte welkom!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate »