Shadow effect in Power BI

Schaduw Effect In Power BI Scheelt Tijd

Toen deze nieuwe functionaliteit in Power BI werd gelanceerd stond niet iedereen hier op kantoor direct op de tafels. Maar inmiddels gebruiken ze het steeds vaker.

In de Power BI rapporten creëren we vaak custom navigatie zodat gebruikers tussen de verschillende grafieken kunnen switchen. Om zichtbaar te maken welk item actief is gebruikte we vaak de gekleurden lijnen onder een button. Daarvoor moesten we dan wel een tweede object aanmaken. Maar dat is verleden tijd als je de schaduwfunctie gebruikt.

Je geeft de button een schaduweffect zodat het nog steeds duidelijk is waar je zit in je scherm en je hoeft geen nieuw object aan te maken. Dat scheelt tijd, maakt het dashboard minder complex en de bookmarks zijn gemakkelijker te onderhouden of aan te passen.

Werken bij de leukste BI club?

Bij onze snelgroeiende start-up in de BI is geen dag hetzelfde. Je ontwikkelt jezelf in een razendsnel tempo, krijgt direct uitdagende klussen en werkt in kleine teams met inspirerende collega’s.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Dennis de Kock

Dennis de Kock

Senior BI Consultant Adviseur op het gebied van strategische BI oplossingen. Expert Data Integratie, Data Warehousing & Power BI. Met een passie voor mensen en hun ontwikkeling is Dennis een trainer pur sang. Daarnaast is Dennis de go to guy binnen de zorgmarkt.
Translate »