Update Power BI

Verbeterde Drill Through, Drill Down Functonaliteit En Meer In De Update Power BI

Vanavond is er een nieuwe versie van Power BI uitgekomen. Deze maand niet heel veel grote wijzigingen maar vooral veel functionaliteiten die Generally Available zijn gekomen. Uiteraard zijn er wel een paar vernieuwingen en met name de verbeterde drill through/drill down functionaliteit is een goede stap voorwaarts. Hieronder een korte opsomming:

Drill through/drill down

De beschikbaarheid van de drill through en drill down functionaliteit is voor de meeste eindgebruikers lastig te vinden. Gelukkig zijn ze bij Microsoft continu bezig om hier verbeteringen op aan te brengen en met de verbeteringen van deze maand ben ik heel blij. De beschikbaarheid van drill through en drill down kan vanaf nu namelijk getoond worden in de tooltip:

Om dit in te schakelen moet als eerste de preview-functie “Moderne visuele tips voor hulpmiddelen” ingeschakeld te worden:

Per rapport kan hierna de optie “Moderne visuele tips voor hulpmiddelen” ingeschakeld worden onder “Rapportinstellingen”:

Deze functionaliteit werkt nog niet voor alle visualisaties. Onder andere de lijngrafiek en draaitabel worden nog niet ondersteund. De verwachting is dat we dit er de komende maanden wel gaat komen.

Small multiples

De small multiples zijn enkele maanden geleden geïntroduceerd en vervolgens iedere maand verbeterd. Deze maand is deze functionaliteit Generally Available gekomen en dit betekent dat de eerste roadmap is opgeleverd. Daarom is er ook een nieuwe roadmap afgegeven om deze functionaliteit verder uit te bouwen. Hierop staan in ieder geval nog 15 verbeteringen die we op termijn kunnen verwachten:

https://powerbi.microsoft.com/en-us/blog/small-multiples-roadmap-updates/

Sensitivity labels

2 maanden geleden zijn de sensitivity labels geïntroduceerd in Power BI (meer hierover in de kennissessie over security in Power BI). In deze release is het ook mogelijk om deze weer uit te schakelen. Dit werkt niet geheel intuïtief, om een label uit te schakelen moet je het ingeschakelde label nogmaals selecteren:

Let op! Sensitivity labels zijn nog een preview-functie

Power BI direct op een Sharepoint-lijst

Het werken met Sharepoint-lijsten is een laagdrempelige manier om data vast te leggen op een enigszins gestructureerde manier. Om deze informatie vervolgens te ontsluiten had tot nu toe wat meer voeten in de aarde. Dit is nu “opgelost” door Power BI direct onderdeel te maken van Sharepoint-lijsten:

Let op! Deze functionaliteit wordt op dit moment uitgerold en is mogelijk nog niet direct beschikbaar.

Voor het volledige verhaal:

https://powerbi.microsoft.com/en-us/blog/power-bi-may-2021-feature-summary/

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate »