Werknemers vertellen

Hoe is het om bij een snelgroeiende start-up in de BI te werken? Lees hier de ongecensureerde ervaringen van ons team

Joost Romijn

Meer dan op andere plekken waar ik heb gewerkt, heb ik het gevoel dat ProAnalytics werkelijk vertrouwen heeft in haar medewerkers & de vrijheid geeft om jezelf te ontwikkelen in de richting die jij wilt. Ons team heeft echt de drive om samen leuke dingen te doen, om klanten te helpen en kennis te delen waardoor ik altijd op de hoogte ben van de laatste tips & trucs.

Voor mijn klanten in de AGF & (glas)tuinbouw geldt dat ze over het algemeen een hands-on mentaliteit hebben, pragmatisch zijn en een focus op (datagedreven) verbeteren hebben. Omdat zij echt gaan voor een duurzame & gezonde toekomst werk ik graag in deze markt. Vorig jaar heb ik een low-code project gedaan met Power Apps. Hoewel dit relatief nieuw was voor mij kreeg ik veel support om mijzelf hierin te ontwikkelen en kon ik ook bouwen op de kennis die al in het team aanwezig was.

Binnen ProAnalytics is persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Niet alleen krijg je er de ruimte voor, als je er zelf even niet aan denkt of aan toe komt, dan word je wel herinnerd aan je leerdoelstellingen! De workation op Ibiza was daarin echt wel een hoogtepunt. Binnen ProAnalyics geldt denk ik meer dan ergens anders een oprechte focus op mens / medewerker. Niet alleen zorgt dit voor een hechte band met onze klanten, het motiveert ons ook als team.

Jesse Schevers

ProAnalytics belooft het niet alleen, het gebeurt ook echt: het elkaar helpen, tijd krijgen om jezelf te ontwikkelen, met de nieuwste technologieën werken, uitdagende projecten doen en oog hebben voor ontspanning.

Voor het bouwen van datawarehouses zie je een beweging van de traditionele tools naar de cloud. In ons geval Microsoft Azure. Het fijne aan dit team is dat de kennis over dit soort nieuwe ontwikkelingen ook met elkaar gedeeld wordt en ik mezelf dus snel kan ontwikkelen. Naast de BI trajecten kan ik mij ook bezighouden met ander soort projecten zoals de Peutermonitor. Een stuk complexer, gewone queries zijn niet meer toereikend waardoor er geprogrammeerd moet worden, lekker uitdagend!

Ook binnen de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Data Science krijg ik volop de ruimte om mezelf te ontwikkelen. Ik hou van de vrijdagen waarop we allemaal op kantoor zijn, ’s ochtend door het raam klimmen om buiten op het landgoed in een opkomend zonnetje de dag te beginnen met een kop koffie. Maar ook van de reisjes naar Ibiza, gewoon om te bewijzen dat we echt overal kunnen werken.

De grootste uitdaging was een megalomaan groot 3D ProAnalytics logo aan de muur van het kantoor hangen. En nog recht ook. 

Lars Knoester

Bij mijn vorige werkgever werkte ik ook met leuke mensen samen maar doordat dit echt een start up is komt het teamgevoel hier veel sterker naar voren. De sfeer is wat mij betreft echt de kracht van ProAnalytics. Daardoor is er ook een veel sterkere focus op het delen van kennis met elkaar, is er een constant blik op de toekomst en worden nieuwe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten gehouden.

Ik ben recent begonnen aan mijn eerste klus. Dat was/is best uitdagend omdat een groot deel nieuw is. Ik word daarin heel goed ondersteund door het team; ze geven mij tips over de tools, aanpak en kan ze altijd bellen met een vraag. Er heerst een hele gezellige sfeer binnen het bedrijf waarbij iedereen een goed gevoel voor humor heeft.

Ik ervaar veel ruimte om mezelf te ontwikkelen. Dat was voor mij ook een belangrijk criterium tijdens het zoeken naar een baan. Ik heb met sommige tools enige ervaring maar ik heb geen data science opleiding gevolgd. Daarom ben ik heel blij met de aandacht en ruimte die ik krijg en gekregen heb om mezelf op bepaalde vlakken te ontwikkelen. Zo wordt er actief meegedacht over welke werkzaamheden ik kan doen om zo met nieuwe zaken kennis te maken, mogelijk te volgen cursussen/trainingen etc. Samen kijken we naar hoe ik mij het beste kan ontwikkelen. Verder houden we bijvoorbeeld om de twee weken een kennissessie waarin kennis met elkaar wordt gedeeld over een bepaald onderwerp.

Dennis de Kock

De klant staat bij ProAnalytics echt centraal. Hierdoor krijgt de klant de tijd en aandacht die nodig is en dat er niet snel naar een ander project wordt gehold wanneer het eerste project klaar is/klaar had moeten zijn. Dit betekent ook dat wij klanten weigeren wanneer hiervoor geen ruimte is in de planning, de opdracht ons niet voldoende aanspreekt of de klant niet mee gaat/wil gaan met onze visie op BI.

Wat mij het meest inspireert in mijn werk is de uitdaging om het werk dat we doen iedere dag te verbeteren. Doordat kennis opdoen en delen zo belangrijk onderdeel is van onze organisatie krijg je regelmatig nieuwe ideeën en opties voorgeschoteld om de volgende dag direct mee aan de slag te gaan. De klanten waar wij voor werken vertrouwen ons volledig in het werk dat we uitvoeren. Hierdoor kijken ze je niet op de vingers en verwachten ze juist van je dat je met voorstellen, ideeën en initiatieven komt. Hiermee haal je zowel het beste uit jezelf als uit je klanten.

Het leukste aan ProAnalytics zijn de collega’s! We delen met elkaar een sterke passie voor data, het opdoen van (nieuwe) kennis en het daarna delen van deze kennis. Daardoor is iedereen bereid elkaar te helpen en staan we voor elkaar klaar.

Ik ken geen ander bedrijf waar zoveel ruimte is om jezelf te ontwikkelen. Omdat je voor een groot deel vrij bent om je eigen tijd in te delen, bepaal je daarmee ook welk deel van je tijd je besteedt aan persoonlijke ontwikkeling. Door de kennissessies die we met elkaar houden word je ook continu geprikkeld om jezelf te blijven ontwikkelen en kom je er ook vrij snel achter dat er nog zoveel meer te leren is omdat iedereen wel ergens verstand van heeft waar jij nog meer kennis kunt opdoen.

De workation naar Ibiza is echt wel een hoogtepunt van het werken hier. Een mooie combinatie van werken op afstand, plezier en teambuilding. Daarnaast ondernemen we genoeg andere activiteiten zoals indoor sky-diven, een dagje werken aan het strand, een barbeque om de week af te sluiten, lasergamen op de parkeerplaats, potje voetbal gecombineerd met een goede brainstorm en zo kan ik nog wel even door gaan. Wat hierbij centraal staat is het met elkaar hebben van plezier en op die manier ook voor elkaar zorgen.

Als consultant kom je het grootste deel van je tijd bij klanten over de vloer. Hierdoor ligt het gevaar altijd op de loer dat je je meer verbonden voelt met de klant/het project dan met je directe collega’s. Bij ProAnalytics zijn juist die directe collega’s een belangrijk onderdeel. Dit komt onder andere terug in onze werkwijze waarbij iedereen voor elkaar klaar staat en het streven is dat iedereen elkaars werk kan overnemen. Dit bereiken we via onze twee-wekelijkse kennissessies, regelmatige brainstorms, het sparren met elkaar over inhoudelijke klantvragen en natuurlijk de leuke teamactiviteiten.

Mark de Jonge

ProAnalytics is kleiner dan de bedrijven waar ik hiervoor heb gewerkt en daardoor veel persoonlijker. Er is veel ruimte voor inbreng en ontwikkeling. Het team inspireert mij elk keer weer, door hun unieke achtergrond komen zij met verschillende insteken om een vraag van een klant op te lossen. De meest uitdagende klus was tevens de meest lange en veranderlijke klus ooit. Maar van het team kreeg ik alle ruimte, tijd en steun om onze belofte als ProAnalytics waar te maken.

We hebben alleen maar leuke collega’s, het (laser)gamen, de vrijdagmiddagborrels, BBQ’s, teamuitjes maakt het echt een feest om hier te werken. Waarbij de workation op Ibiza toch wel het hoogtepunt was. De ruimte om je te ontwikkelen is geweldig, op het moment dat je hem zelf pakt en je zelf er toe dwingt je los te trekken uit de dagelijkse gang van zaken is er zoveel mogelijk!

De start up sfeer is lekker vrij, je kunt veel proberen met nieuwste technieken. Beter dan alle andere werkgevers waar ik hiervoor heb gewerkt omdat het hier naast de business ook om de persoon gaat.

Proef onze sfeer

Werken bij ProAnalytics betekent een warm welkom in een gezellig team met start-up mentaliteit. Vooral gedreven door de passie voor het inzetten van data om klant en mens verder te helpen. Elke vrijdag is iedereen binnen voor kennissessies, werken we aan eigen initiatieven en blijven we vaak lang hangen tijdens de vrijdagmiddagborrel. Om onze blik fris te houden en de teamband sterk gaan we naar interessante en innovatieve events op workation naar het buitenland.

Ook werken bij de leukste BI club?

Bij onze snelgroeiende start-up in de BI is geen dag hetzelfde. Je ontwikkelt jezelf in een razendsnel tempo, krijgt direct uitdagende klussen en werkt in kleine teams met inspirerende collega’s.