fustbehoefte

Fustbehoefte inschatten? Met data kom je geen kratje tekort!

Hoeveel kratten, dozen, folie of stickers heb je volgende week nodig voor het verpakken of ompakken van je AGF? Struikel je soms over de ongebruikte kratten of grijp je vaak mis? Inkoop van fust kan voorspeld worden en daarmee kun je perfect inspelen op verwachte verkoop.

Met data kun je de productieplanning koppelen aan de materiaalplanning. Zo kun je exact voorspellen wat je wanneer nodig hebt. Dat geeft inzicht om op het juiste tijdstip in te kopen en verbetert je onderhandelingspositie. Er kunnen ook voorspellingen gemaakt worden op historische gegevens. Dan wordt bijvoorbeeld de fustbehoefte van de afgelopen jaren gekoppeld aan de planning. Door het meenemen van bijvoorbeeld seizoensinvloeden of bestelgedrag van klanten wordt dan een scherpe inschatting gemaakt.

Met dit inzicht ben je nooit te laat met inkoop van fust en kun je voordeliger inkoper. Je grijp nooit mis en de productie staat daardoor nooit stil door een tekort aan fust.

Benieuwd hoe je met data het verbruik van al je verpakkingsmateriaal kunt inschatten?

Joost Romijn onze senior BI consultant AGF komt tijdens een inspiratiesessie graag laten zien wat de mogelijkheden van data binnen de AGF zijn. Tijdens deze sessie bespreekt hij de verschillende manieren om waarde te halen uit jullie specifieke data, deelt best practice cases uit de sector en kijkt wat relevant is voor jouw organisatie.

 

Plan een inspiratie sessie in

In één sessie up to date over data mogelijkheden in jouw bedrijf.

Hoe wordt je een datagedreven organisatie? En waarom zou je hier aan beginnen? Tijdens de inspiratiesessie kijken we samen naar de mogelijkheden van data in de AGF. We bespreken de verschillende manieren om waarde te halen uit je data en kijken wat relevant is voor jouw organisatie. Daarbij kunnen we inspireren met onze templates en best practices voor de AGF sector. We tonen voorbeelden en nemen je mee in de reis naar datagedreven werken. Plan nu vrijblijvend een inspiratiesessie in:

+31 6 21339059

rechtstreeks met Joost een afspraak maken

Adres Amersfoortseweg 102, 3941 EP Doorn

Email j.romijn@proanalytics.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate »