Inzicht marge

Beter inzicht in je marge? Met data krijg je grip op je winstgevendheid!

Goed zicht op de bruto marge in de AGF is lastig. Bruto omzet moet worden verminderd met transportkosten, dekkingen voor logistieke kosten of handling kosten, documenten en overige overheadkosten. Daarnaast heb je te maken met een kostprijs die steeds opnieuw moet worden gewaardeerd vanwege kosten aan de inkoopzijde, gecombineerd met artikeltracering op partijniveau. En de tijdigheid van al deze kosten voegt een extra onzekerheid toe aan de bruto marge.

Wanneer werk je met dekkingen en wanneer met werkelijke kosten? Al deze factoren zorgen voor een ondoorzichtige en complexe bruto marge. Deze onduidelijkheid kan vervelende gevolgen hebben.

Al met al is het een enorme uitdaging om de juiste brutomarge haarfijn te rapporteren. Met de juiste data analyses kan dit wel. Dit inzicht op je marge leidt tot een betere dekking op sommige klanten of producten waardoor je je brutomarge kunt verbeteren. Dit leidt op zijn beurt weer tot een betere winstgevendheid van zowel klanten als ook producten en partijen.

Benieuwd hoe je met data een beter inzicht krijgt in de kostprijs en marge en ook jouw winstgevendheid kunt verbeteren?

Joost Romijn onze senior BI consultant AGF komt tijdens een inspiratiesessie graag laten zien wat de mogelijkheden van data binnen de AGF zijn. Tijdens deze sessie bespreekt hij de verschillende manieren om waarde te halen uit jullie specifieke data, deelt best practice cases uit de sector en kijkt wat relevant is voor jouw organisatie.

Plan een inspiratie sessie in

In één sessie up to date over data mogelijkheden in jouw bedrijf.

Hoe wordt je een datagedreven organisatie? En waarom zou je hier aan beginnen? Tijdens de inspiratiesessie kijken we samen naar de mogelijkheden van data in de AGF. We bespreken de verschillende manieren om waarde te halen uit je data en kijken wat relevant is voor jouw organisatie. Daarbij kunnen we inspireren met onze templates en best practices voor de AGF sector. We tonen voorbeelden en nemen je mee in de reis naar datagedreven werken. Plan nu vrijblijvend een inspiratiesessie in:

+31 6 21339059

rechtstreeks met Joost een afspraak maken

Adres Amersfoortseweg 102, 3941 EP Doorn

Email j.romijn@proanalytics.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate »