Vernieuwingen Power BI

Nieuwe mogelijkheden na release Power BI

De maand januari heeft Microsoft volgens traditie overgeslagen voor een nieuwe release van Power BI, maar deze maand is het weer zover. Het gaat om diverse kleine verbeteringen en ik verwacht dat de echte grote stappen volgen na Microsoft Ignite tussen 2 en 4 maart.

Zoekbalk

Boven in het menu is een zoekbalk toegevoegd waarmee eenvoudig verschillende zaken uitgevoerd kunnen worden. Hierbij valt te denken aan het openen van een rapport en het verversen van de data, maar ook het snel wijzigen van een datatype of getalsnotatie. Een hele snelle manier dus om bepaalde opties te vinden zonder alle menu’s door te hoeven gaan.

Kleuren selecteren

Met deze verandering zal elke vormgever blij zijn. Het scherm voor het selecteren van kleuren is veranderd en biedt met deze verandering ook de optie om te werken met RBG-kleuren (naast de bestaande HTML-kleuren). Zo weet je zeker dat je huisstijl correct wordt overgenomen.

Verbetering small multiples

De small multiples (nog in preview) die bij de vorige release zijn toegevoegd zijn verder verbeterd. Het is nu mogelijk om een achtergrondkleur in te stellen en lijnen toe te voegen (inclusief opmaak zoals kleur en dikte) tussen de grafieken.

Filteren op lege tekst

Snel ontbrekende data zoeken. Het is nu mogelijk om in het filter-pane te filteren op lege teksten (ook wanneer deze “ ” is) met de optie “is (not) empty.

Browserondersteuning

Vanaf 17 augustus 2021 wordt Internet Explorer 11 niet langer ondersteund door de Power BI Service. Voor Microsoft Edge Legacy is dit moment al eerder, namelijk op 9 maart 2021.

Bron: voor het volledige verhaal bekijk hier de update van Microsoft zelf >

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate »