Update Power BI

Nieuwe Versie Power BI Juli 2021

Vorige week is er weer een nieuwe versie van Power BI verschenen. Een aantal leuke updates, met name op het gebied van conditionele opmaak! Hieronder een samenvatting van de interessantste punten:

Verbeteringen small multiples

Het kopje met verbeteringen van de small multiples begint bijna een standaard onderdeel te worden voor de maandelijkse update. Als eerste is de functionaliteit van small multiples nu algemeen beschikbaar (GA), wat betekent dat iedereen deze functionaliteit kan gebruiken zonder hiervoor de preview-functionaliteit in te hoeven schakelen. Daarnaast is het nu ook mogelijk om de volgorde van de multiples te laten bepalen op basis van een measure, zowel wanneer de measure wordt getoond in de grafiek als wanneer deze wordt gebruikt in de tooltip:

Conditionele opmaak

Er zijn deze maand flinke stappen gezet in de opties om conditionele opmaak toe te passen in visualisaties. De volgende (bijna 20!) opties ondersteunen nu ook conditionele opmaak:

In deze lijst is vooral de optie om de start en het einde van een as te bepalen heel interessant. Hiermee wordt het bijvoorbeeld mogelijk om de eindwaarde van een lijngrafiek dynamisch in te stellen zodat je zelf kunt voorkomen dat het hoogste punt van een lijngrafiek tegen de bovenkant aangeplakt zit. Ook wordt het hiermee gemakkelijker om twee losse grafieken dezelfde instellingen op de y-as te laten gebruiken zodat je ze werkelijk kunt vergelijken met elkaar.

 

Verbetering Performance Analyzer

Een kleine maar zeer handige verbetering van de Performance Analyzer deze maand. Het is nu niet alleen mogelijk om de performance van de gehele pagina te meten, maar ook om een specifieke visualisatie te vernieuwen:

Power Automate

De Power Automate visual is nu standaard beschikbaar in Power BI. Hiermee is het mogelijk om vanuit Power BI processen te starten van Power Automate en deze direct data mee te geven, gebaseerd op de gemaakte selectie in Power BI.

Verbeteringen Sensitivity Labels

De Sensitivity Labels die afgelopen vrijdag tijdens de kennissessie aan bod kwamen zijn sinds deze maand algemeen beschikbaar. Daarbij hebben ze nog vier extra verbeteringen doorgevoerd:

  1. Bij het importeren van data uit een Exceldocument met een sensitivity label, wordt dit label overgenomen in Power BI
  2. Bij het kiezen van een sensitivity label kan nu ook worden verwezen naar de help-pagina

3. Het verplicht stellen van het gebruik van sensitivity labels kan nu eenvoudig worden geactiveerd vanuit het Compliance Center en hoeft niet langer via PowerShell te worden doorgevoerd

4. Wanneer een dataset in de Power BI Service wordt overschreven en het sensitivity label wijkt af krijg je nu een melding wat hiermee moet gebeuren.

Voor het volledige overzicht kun je hier terecht:

https://powerbi.microsoft.com/en-us/blog/power-bi-july-2021-feature-summary/

Loop Geen Power BI Update Meer Mis!

Mig geen update meer en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Dan ontvang je als eerste deze updates, artikelen over nieuwe ontwikkelingen binnen data en uitnodigingen voor onze gratis kennissessies. Meld je hier aan >

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate »