projectmanagement

Power BI Release Februari 2022

We hebben dit keer extra lang moeten wachten op een nieuwe versie van Power BI doordat traditioneel in januari geen nieuwe release uitkomt. Inmiddels is het alweer februari en worden we weer getrakteerd op diverse nieuwe functionaliteiten. Hieronder een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen:

Mobiele rapportages

De vernieuwingen rondom de mobiele rapportages is duidelijk de grootste vernieuwing. Het is al jaren mogelijk om een mobiele versie van je rapport te maken in Power BI, maar tot nu toe werkte dit niet ideaal. Hoewel dit door de tijd heen verbeterd is, is het grootste gemis altijd geweest dat instellingen op een normaal rapport overgenomen worden in een mobiele rapportage. Dit maakt het bijvoorbeeld niet mogelijk om een ander formaat van de tekst te kiezen of de opmaak iets te wijzigen.

Met deze release heb je ook in de mobiele weergave een format pane en kun je hier de opmaak wijzigen:

Wanneer je deze opmaak wijzigt komt er achter de instelling een speciaal icoontje (1) te staan om aan te geven dat de instelling speciaal voor de mobiele weergave is gewijzigd. Ook is het mogelijk om de mobiel specifieke instellingen te resetten met de knop “Clear mobile changes” (2).

Het volledige overzicht met alle verbeteringen rondom de mobiele rapportages vind je hier >

Let op! Deze nieuwe functionaliteit is nog in preview en moet dus apart ingeschakeld worden via de preview-features.

Sensitivity labels

Al een aantal maanden zijn er updates met betrekking tot de sensitivity labels, dit is ook deze maand het geval. Dit keer gaat het om diverse functies die uit de preview-fase zijn:

  • Standaard Sensitivity labels
  • Verplichte Sensitivity labels
  • Instellingen van Sensitivity labels worden “doorgegeven” naar gerelateerde items bijvoorbeeld wanneer het gaat om een gedeelde dataset

 

Format pane

Een aantal maanden geleden is de preview vrij gegeven van het nieuwe format pane. Deze moest je tot nu toe handmatig inschakelen via de preview-features, vanaf deze maand wordt deze functie (hoewel nog steeds in preview) standaard ingeschakeld. Iedere maand worden er nog verbeteringen doorgevoerd zodat dadelijk alle instellingen terug te vinden zijn:

Mocht de nieuwe interface je niet bevallen, dan kun je hem via de preview-features altijd nog uitschakelen. Dit is uiteraard een tijdelijke oplossing tot het moment dat Microsoft beslist het geheel General Available (GA) te maken.

Release plan Power BI

Wil je weten welke vernieuwingen er de komende maanden aan komen in Power BI? Vraag dan de Power BI Release Plan rapportage aan via de volgende website:

Maart 2022 belooft een grote release te worden in ieder geval:

Voor een overzicht van alle vernieuwingen in deze release van Power BI, zie de blog van Microsoft:

Gratis Kennissessies Power BI

Tijdens onze kennissessies brengen we je in korte tijd weer up to date over verschillende BI onderwerpen. De kennissessies vinden altijd plaats op een vrijdag van 15.00 – 17.00 op onze lokatie ‘Landgoed Zonneheuvel’ in Doorn en sluiten we af met een borrel en hapje.

  • 18 maart 2022 – Power Automate in Power BI
  • 15 april 2022 – RPA & Power Automate Desktop
  • 13 mei 2022 – Data Visualisatie tips & trucs
  • 10 juni – Power BI Goals
  • 2 september – Mobiel dashboard design

Je kunt je hier kosteloos aanmelden >

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate »