Schermafbeelding 2022-03-08 om 11.32.11

Veelbelovende nieuwe functionaliteiten in Power BI

Gisteren heeft Microsoft de keynote verzorgd tijdens de PowerBISummit en wat voor een! We hebben een blik kunnen werpen op een aantal van de nieuwe functionaliteiten die eraan komen en dat ziet er veelbelovend uit!

Er komt onder andere een verdere integratie tussen #PowerBI en andere (Office) producten van Microsoft. Dit betekent onder andere dat je dadelijk Power BI rapportages direct kunt bekijken vanuit OneDrive zoals je dat nu ook kunt met Excel of Word, dus zonder installatie van Power BI Desktop.

Dynamische visuals met eenvoudige slicers om te wisselen tussen feiten en/of dimensies

Verdere integratie met Teams, Outlook en andere Office componenten

Het eenvoudig en snel maken van Power BI analyses vanuit meer Microsoft producten zoals Forms, Dataverse Apps, Project, etc.

Opmaken Visualisaties

De grootste verrassing vond ik de nieuwe manier van het opmaken van visualisaties. Dit gaat meer werken zoals we dat nu ook kennen vanuit Excel en PowerPoint, dus via een menu dat zichtbaar wordt wanneer een onderdeel van de visualisatie wordt geselecteerd. Dat belooft een hoop gebruikersgemak ๐Ÿ‘Œ

PowerPoint

Ook komt er een Directe (live en interactieve) koppeling met Power BI vanuit PowerPoint waardoor je rapportages in #PowerPoint kunt integreren.

Automatische aggregatie en hybride tabellen (waarschijnlijk enkel in Power BI Premium)

Verdere integratie van Power BI en Azure Synaps
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate ยป