3927214_f99c_21

Power BI Update April 2024

In deze blog worden de nieuwe Power BI updates van de maand april 2024 beschreven. 

Nieuwe visual – 100% stacked area chart

De 100% stacked area chart is nieuw en staat nu standaard in  het visualisatie overzicht binnen Power BI. Deze grafiek toont het relatieve percentage van verschillende gegevens gestapeld waar het totaal altijd 100 procent is. Het is een ideale visualisatie om een deel van een geheel te kunnen tonen door de tijd heen.

Verbeteringen voor de lijngrafiek  

Deze maand zijn er een aantal verbeteringen omtrent de lijngrafiek:

  • Pas de transprantie van de lijnkleur aan onder Lines (1) > Colors (2) > Transparency (3).
  • Beheer de kleur en transparantie van elke serie binnen de ‘apply settings to’ (4) dropdown.

 

  • Gebruik Monotone en de nieuwe caridnal smooth type voor volledige controle over vloeiende lijnen. Onderstaande afbeelding is een voorbeeld van het gebruik van monotone en smooth.

Deze nieuwe lijnen zijn het begin van meerdere verbeteringen binnen de lijngrafiek visual.


Verbeteringen binnen PowerPoint

Binnen PowerPoint zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot Power BI.

Continue automatisch vernieuwing van de diavoorstelling.

Met PowerPoint kun je een presentatie continue afspelen. Dit is vooral handig als je informatie op openbare schermen wilt presenteren zonder enige menselijke interactie.

Als een presentatie die continue actief is een dia bevat met een Power BI-toepassing dan kunnen de gegevens verouderd raken. Aangezien de Power BI-toepassing vernieuwd worden wanneer de dia geladen wordt of als de gebruiker de presentatie handmatig ververst.

Met de nieuwe functie voor automatisch vernieuwen van een diavoorstelling kunnen de nieuwe gegevens vanuit Power BI worden opgehaald terwijl de presentatie zich in diavoorstellingsmodus bevindt, zodat de presentie altijd de meest recente gegevens toont.

Om automatisch vernieuwen in te schakelen, ga je naar de voettekst van de invoegtoepassing en  je opties voor invoegtoepassingen. Kies vervolgens voor diavoorstellingen en vink automatisch vernieuwen in diavoorstelling aan en stel de gewenste frequentie in.

Houdt er rekening mee dat automatisch venieuwen alleen gebeurt in de diavoorstellingsmodus en niet terwijl de presentatie bewerkt wordt.  Het automatisch vernieuwen heeft enkel effect als de onderliggende dataset ook automatisch wordt vernieuwd of een direct query bevat.

Storytelling in PowerPoint – automatisch invullen van diatitels

Wanneer je een Power BI-toepassing aan een lege dia toevoegt zonder titel, kan de Power BI-invoegtoepassing hierbij helpen. Er worden suggesties gedaan voor de diatitel op basis van de inhoud van je invoegtoepassing.

Copilot pane in Power BI Desktop (preview) 

Eerder dit jaar is Copilot geïntroduceerd  voor alle gebruikers met premium/Fabric capaciteit binnen de Power BI  e. Dit betekend dat je minimaal een F64 capaciteit nodig hebt om Copilot te gebruiken. Dezelfde Copilot ervaring voor het creeëren van rapportages is nu mogelijk in de Power BI Desktop. Met de nieuwe preview is het mogelijk om snel en gemakkelijk rapportages te creeëren. Je kan via de Copilot pane in de report view vragen stellen:

  • Creeër een rapportage pagina – Co pilot maakt een volledige pagina met tabellen, measures en grafieken die je op weg kunnen helpen.
  • Samenvatting van een semantic model – Copilot kan je helpen het datamodel te begrijpen door de gegevens samen te vatten.
  • Een onderwerp voorstellen – Copilot kan onderwerpen voor je rapportage pagina voorstellen.

Power BI in mobiele app 

Deze maand zijn er een aantal verbeterslagen geweest rondom de mobiele app van Power BI. Hieronder benoemen we de meest relevante:

Ondersteund folders in binnen werkruimte

Je heb nu toegang tot items die in mappen in de werkruimte  zijn georganiseerd. Werkruimte en mappen zijn Fabric-content, wat betekend dat u ook niet perse Power BI gerelateerde items ook aan een werkruimte kan toevoegen. Echter kan via de Power BI mobiele app alleen de Power BI-items benaderd worden. Als een map alleen niet-Power BI-items bevat, wordt deze leeg weergegeven in de mobiele app.

Volledig scherm binnen Power BI Mobiele app

Vanaf deze maand is het ook mogelijk om een Power BI items binnen de Power BI app op volledig scherm te openen. Openen op volledig scherm is zowel mogelijk voor een startitems als voor de universele link.

Een startitem is een Power BI-item (rapport, pagina, app, enz.) die de gebruiker heeft geselecteerd om automatisch te openen wanneer de app geopend wordt. Nu kan je de Power BI Mobile-app ook vertellen om dit item op volledig scherm te openen.

Als je wilt  dat het startitem op volledig scherm wordt geopend ga dan naar instellingen > launch item en zet de schakelaar om.

Daarnaast kan je ook de URL-parameter  ” aan de link van het Power BI-item toevoegen. Wanneer je de link met parameter op een mobiel apparaat gebruikt opent de mobiele app het item op een volledig scherm.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate »