Kopie van Efficient orderpicken

Gerichte sturing op kwaliteit? Met data vind je de rotte appel!

Voorraad die weggegooid moet worden, producten waar teveel klantklachten op komen. Hoe zorg je ervoor dat de kwaliteit van jouw partijen verbetert? Hoe zorg je dat de kosten van uitval & claims significant afnemen?

Daarvoor heb je inzicht nodig in de oorzaken. Komen de producten met een slechtere kwaliteit altijd van een bepaalde leverancier? Of zijn het altijd een bepaald soort producten? Of komt het altijd voor als er een type van transport, de klimaatomstandigheden of een specifieke transporteur wordt gebruikt? Misschien zijn de doorlooptijden voor bepaalde producten te lang. Of vergeet je vaak kleine restpartijen in je loods.

Met data krijg je inzicht in deze vragen. Door uitvalpercentages, QC metingen en klant klachten te koppelen aan data uit verkooporders en productieprocessen krijg je in enkele klikken inzichtelijk waar de kwaliteit slechter is en hoe dit verbeterd kan worden. Zo kun je bij slecht presterende leveranciers strenger onderhandelen, bij risicotransport de dekkingskosten verhogen, bij te lange doorlooptijden bepaalde partijen beter in de gaten houden en sneller verkopen en bij interne bottlenecks de procedures verbeteren.

Benieuwd hoe jij met data beter inzicht krijgt in factoren die de kwaliteit beïnvloeden?

Joost Romijn onze senior BI consultant AGF komt tijdens een inspiratiesessie graag laten zien wat de mogelijkheden van data binnen de AGF zijn. Tijdens deze sessie bespreekt hij de verschillende manieren om waarde te halen uit jullie specifieke data, deelt best practice cases uit de sector en kijkt wat relevant is voor jouw organisatie.

Plan een inspiratie sessie in

In één sessie up to date over data mogelijkheden in jouw bedrijf.

Hoe wordt je een datagedreven organisatie? En waarom zou je hier aan beginnen? Tijdens de inspiratiesessie kijken we samen naar de mogelijkheden van data in de AGF. We bespreken de verschillende manieren om waarde te halen uit je data en kijken wat relevant is voor jouw organisatie. Daarbij kunnen we inspireren met onze templates en best practices voor de AGF sector. We tonen voorbeelden en nemen je mee in de reis naar datagedreven werken. Plan nu vrijblijvend een inspiratiesessie in:

+31 6 21339059

rechtstreeks met Joost een afspraak maken

Adres Amersfoortseweg 102, 3941 EP Doorn

Email j.romijn@proanalytics.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate »