Business data dashboard provide modish business intelligence analytic for marketing strategy planning

Power BI Release Oktober

Afgelopen week is er een update van Power BI verschenen. Voor de maand oktober zijn er weer een aantal interessante nieuwe functionaliteiten. Wij geven alvast een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen: 

Omgekeerde stapelvolgorde kolom- en staafdiagrammen

Vanaf nu kan de gebruiker de stapelvolgorde van een kolom- en staaf-, gebieds, lint- en combinatiegrafiek omkeren. In veel gevallen staan de kolom segmenten vanaf de nullijn naar boven, waar de volgorde van de categorieën in een legenda van boven naar beneden of van links naar rechts zijn weergegeven:

Met het inschakelen van de onderstaande, standaard uitgeschakelde, functie keert de stapelvolgorde om:

Op deze manier voorkomt de gebruiker dat de grafiek op een “omgekeerde” wijze wordt gelezen:

Vanwege een probleem dat is gevonden tijdens de ontwikkeling, is deze functie pas later deze maand beschikbaar voor gepubliceerde rapportages in de Power BI Service. Dit betekent dat tot die tijd alleen de schakelaar in de Power BI Desktop beschikbaar is.

Power BI Metrics

Ook deze maand zijn er weer interessante updates als het gaat om Power BI Metrics:

  • Automatisch aggregeren. Vanaf nu kunnen, met behulp van van een aantal aggregratietypes, sub waarden automatisch worden geaggregeerd zodat het totaal, gemiddelde, minimum of maximum van deze sub waarden zichtbaar wordt in de bovenliggende metriek.

 

Microsoft heeft een aparte blog gewijd aan deze nieuwe functie, klik hier voor meer informatie: Announcing submetric roll ups in Power BI Metrics | Microsoft Power BI Blog | Microsoft Power BI

  • Nieuwe API voor gebruikers met admin rechten. Deze API, die standaard is ingeschakeld voor beheerders, helpt bij de administratieve taken en is van cruciaal belang bij het onderzoeken van de status van bestaande scorekaarten. De API haalt alle scorekaarten binnen een organisatie op, inclusief metadata.

Relaties aanpassen in het eigenschappenvenster

Vanaf nu is de gebruiker in staat om relaties aan te passen in het eigenschappenvenster van de modelweergave. Net als voorheen voert de gebruiker wijzigingen door met behulp van het dialoogvenster relaties of door te dubbelklikken op een regel.

Dit betekent dat het bewerken van relaties geen gegevensvoorbeeld laat zien, waardoor het aanpassen van de relatie snel verloopt:

Om de nieuwe functie te gebruiken is het van belang dat de volgende preview feature via Files > Options and settings wordt ingeschakeld:

DAX-formulebalk zichtbaar in modelweergave

De DAX-formulebalk wordt nu ondersteund in de modelweergave van de Power BI Desktop. De gebruiker maakt op deze manier nieuwe metingen, berekende kolommen en berekende tabellen aan of voert wijzigingen door aan bestaande DAX formules:

Nieuwsgierig geworden naar de overige verbeteringen en vernieuwingen van deze Power BI update? Lees dan de volledige blog van Microsoft door te klikken op de volgende link:

Power BI October 2022 Feature Summary | Microsoft Power BI-blog | Microsoft Power BI

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate »