Power-BI

PowerBI update december 2023

De afgelopen maand december heeft Microsoft de laatste update van 2023uitgebracht van Power BI Desktop. De highlights van deze maand lichten we hier kort toe.

Meer stijlopties voor column en bar charts

Een voorbeeld hiervan is om ruimte te creëren tussen bepaalde variabelen die staan in een column chart. Tevens is het mogelijk om de ruimte ertussen te vergroten. Een voordeel hiervan is dat relatief kleine waarden nu beter zichtbaar zijn door de ruimte die tussen de onderdelen van de staafjes wordt gecreëerd.

Onze eerste indruk is dat we terughoudend zijn met het gebruik van deze functie, omdat het een vertekend beeld kan geven in combinatie met de y-as.

  • Uitbreiding van data label customization

Met de nieuwe detail card kun je de kolommen met extra informatie voorzien. In het onderstaande voorbeeld is gekozen voor een measure die het percentage verandering ten op zichte van vorig jaar aangeeft. Ook is het mogelijk om een titel op te geven, hieronder wordt bijvoorbeeld de staat aangeduid waarin de stad wordt uitgedrukt op de x-as.

Tevens is het mogelijk om de extra informatie boven een kolom in een single line uit te drukken.

  • Alerts op Power BI reports met behulp van Data Activator

Data Activator is momenteel in preview. Nadat er op het knopje ‘Set Alert’, komt er aan de rechterkant een venster tevoorschijn waarbij je condities op geselecteerde measures kunt instellen voor een alert. In dit geval is er gekozen voor een waarde groter dan €10.000.000,-. Als een stad dit punt heeft bereikt, dan zal er een berichtgeving plaatsvinden via email of teams.  

Tevens is het mogelijk om de berichtgevingen aan te passen als een trigger wordt geactiveerd.

Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe model verkenner of naar de overige updates? Klik dan op de link voor de uitgebreide blog van Microsoft:

Link naar de Microsoft update

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate »