1200x630wa

Errorbar – Lijngrafiek met punten

In de vorige blog is bekeken hoe een lollipop grafiek gemaakt kan worden. Ook in deze grafiek bekijken we wat er mogelijk is om een extra visueel effect toe te voegen aan een grafiek. Dit keer om het volgende effect te bereiken:

Om dit resultaat te bereiken begint de basis bij een standaard lijngrafiek.

Deze lijngrafiek wordt verder opgemaakt door naar de opmaakinstellingen (1) te gaan en onder “Markers” (2) de optie aan te zetten (3) en bij “Shape” (4) een marker te selecteren en deze een witte kleur te geven (5).

Vervolgens wordt onder “Analytics” (1) bij de optie “Error bars” (2) bij “Options” (3) de optie “Enabled” (4) ingeschakeld en wordt de waarde die in de lijngrafiek wordt getoond opgenomen in zowel de optie “Upper bound” als “Lower bound” (5).

Als laatste wordt onder “Bar” (1) de marker verder geconfigureerd (2). Het is hierbij van belang dat de marker dezelfde vorm heeft (onder “Marker shape”) als 2 stappen hiervoor is gekozen en dat de kleur van de marker (onder “Bar color” en “Border color”) dezelfde kleur heeft als die van de lijn). Als laatste kan gespeeld worden met de grote van de marker om het geheel af te maken.

Het resultaat ziet er als volgt uit:

Om dit effect te bereiken is (net als bij de lollipop grafiek) creatief gebruik gemaakt van de functionaliteit van de errorbar. De serie aan blogs laat tot nu toe zien dat er diverse manieren te bedenken zijn om meer uit een grafiek te halen. In de laatste twee delen nemen we twee aanvullingen op een bestaande grafiek door.

Wil je weten wat er allemaal nog meer mogelijk is op visueel gebied in Power BI? Schrijf je dan in voor onze training datavisualisatie!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Translate »